عباسعلی کیانیفرد روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری فرا وحدت افزود: علاوه بر این ۵۰ هکتار، عرصه های بیشتری از تاغزارهای شهرستان سبزوار به صورت لکه ای آلوده به افت ملخ کوهاندار شده که عملیات مبارزه با آن توسط کارشناسان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ملخ کوهاندار یکی از آفات مهم درختان و درختچه های تاغ محسوب میشود، بیان کرد: در صورت طغیان و مبارزه نکردن باعث خشکیدگی آنها می شود، هم اکنون شرکت مجری این طرح بوسیله تراکتور و تانکر سمپاش با رعایت نکات ایمنی در حال مبارزه با این آفت در تاغزارهای شهرستان سبزوار است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار گفت: با گسترش آلودگی آفت ملخ کوهاندار تاغ در تاغزارهای شهرستان سبزوار از بهرهبرداران، دهیاریها و جوامع محلی درخواست می کنیم برای مهار این آفت، مشارکت فعالتری داشته باشند.
وی افزود: وسعت مناطق آلوده به این آفت، تاغزارها را با تهدید جدی مواجه کرده است، این آفت با تغذیه از برگ و سرشاخههای تاغ، سبب ضعف و خشکیدگی درختان شده و روند بیابانزایی را تشدید میکند.
کیانی فرد با اشاره به گستردگی مناطق تحت تاثیر از این آفت تاکید کرد: برای موفقیت در کنترل این آفت، نیازمند همکاری گسترده بهرهبرداران، کشاورزان و دهیاریها هستیم که گزارش بهموقع کانونهای جدید آلودگی و مشارکت در اجرای برنامههای مبارزه میتواند نقش تعیینکنندهای در حفظ این منابع داشته باشد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سبزوار همچنین از دهیاران خواست تا با اطلاعرسانی و سازماندهی نیروهای محلی، زمینه حضور فعال مردم در پایش و کنترل آفت را فراهم کنند.
وی گستره تاغزارهای سبزوار را بیش از ۱۱۵ هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: این گستره شامل ۷۰ هزار هکتار جنگل طبیعی و ۴۵ هزار هکتار جنگل دست کاشت این گونه ارزشمند است که بر اساس برنامهریزی، امسال نیز کاشت این گونه مرتعی را در سطح ۱۰۰ هکتار از عرصه های منطقه در برنامه است.
نخستین ایستگاه تثبیت شن کشور در دهه ۴۰ در سبزوار ایجاد شد و از این حیث این شهرستان یکی از پیشتازترین مناطق کشور در زمینه کویرزدایی و ایجاد ذخایر غنی تاغ در خطه خراسان و کشور محسوب می شود.
سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰