حمایت از طرح‌های فناورانه بهداشت و درمان در اولویت سازمان اوقاف است

تهران- پایگاه خبری فرا وحدت- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به حمایت نرم‌افزاری از یک طرح فناورانه درمان سرطان گفت: پشتیبانی از طرح‌ها در حوزه بهداشت و درمان در اولویت الف و امنیت غذایی نیز از اولویت‌های اصلی این سازمان است.

کد خبر : 8193
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 خرداد 1404 - 15:45
حمایت از طرح‌های فناورانه بهداشت و درمان در اولویت سازمان اوقاف است

به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری فرا وحدت از سازمان اوقاف، مراسم افتتاح خط تولید سیستم ابلیشن الکتروشیمی‌درمانی یا electrochemotherapy به‌ عنوان یکی از فناوری‌های نوین در درمان توده‌های سرطانی، صبح امروز (۵ خرداد) در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد. این سیستم توسط متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان «پیشرو فناوران درمان پارس» و با سرپرستی و هدایت محمد عبدالاحد، استاد دانشگاه تهران و برنده جایزه مصطفی (ص) توسعه یافته است.

الکتروشیمی درمانی ترکیبی از الکتروپوریشن (EP)، استفاده از پالس های الکتریکی و تجویز یک عامل شیمی درمانی است. پالس های الکتریکی اجازه باز شدن منافذ در غشای سلولی را می دهند و در نتیجه امکان هجوم و خروج بیشتر مولکول ها را فراهم می کنند.

در این مراسم، جمعی از چهره‌های علمی و مسئولان کشور از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، پروفسور محمد عبدالاحد، برنده جایزه مصطفی (ص)؛ روح‌الله میری، رئیس انستیتو کنسر بیمارستان امام خمینی (ره)؛ علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ سیدرضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری حضور داشتند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به پیوند عمیق فرهنگ و تمدن گفت: انبیا مروجان فرهنگ‌اند و این فرهنگ است که باید تمدن بسازد. تمدن، جنبه مادی زندگی بشر را شکل می‌دهد؛ از ساخت خانه و شهر گرفته تا رسانه، بهداشت و درمان. بنابراین اگر می‌خواهیم تمدن اسلامی را بنا کنیم، باید به فرهنگ دینی، تلاش علمی و ابزارهایی مانند وقف توجه ویژه داشته باشیم.

وی گفت: ما باید علم را از هر جای دنیا بگیریم، اما عزت و استقلال خود را حفظ کنیم. انقلاب اسلامی نیز بر پایه عبودیت و حریت شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام خاموشی به اهمیت اقدامات عام‌المنفعه و مسئولیت فردی اشاره کرد و گفت: در وقف باید سراغ پروژه‌های اثرگذار رفت، ما وقف در حوزه بهداشت و درمان داریم و امروز یکی از اولویت‌های مهم ما، تشویق به وقف در زمینه دانش‌بنیان‌هاست. اگر انتخاب درستی در نوع وقف داشته باشیم، اعتماد عمومی افزایش یافته و مردم بیشتری به این سنت حسنه جذب می‌شوند.

وقف موتور محرکه برای رشد علم و فناوری

وی با اشاره به یک نمونه از این رویکرد افزود: از پروژه محمد عبدالاحد حمایت نرم‌افزاری کرده‌ایم و معتقدیم وقف می‌تواند موتور محرکه‌ای برای رشد علم و فناوری در کشور باشد.

رئیس سازمان اوقاف در پایان، به اولویت‌های کلان این سازمان در زمینه پیشرفت و توسعه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بهداشت و درمان در اولویت الف ما قرار دارد. امنیت غذایی نیز از اولویت‌های اصلی است. علاوه بر این، توسعه علم و فناوری و بی‌نیازی از صادرات نفت جزو اهداف راهبردی ماست. از دانشگاه تهران و مراکز علمی و پزشکی آن انتظار داریم مسیر را برای رشد علمی دانشجویان هموار کنند تا انگیزه آنها را افزایش دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در این مراسم با تأکید بر اهمیت توسعه زیست‌بوم فناوری در کشور گفت: امید است این نوع فعالیت‌های بین‌رشته‌ای به توسعه فناوری و نگهداشت نخبگان کمک کند.

علی اسدی با اشاره به ویژگی‌های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: این پارک به‌عنوان قدیمی‌ترین پارک دانشگاهی کشور، میزبان ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان است که ۴۷ درصد از آن‌ها توسط دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران اداره می‌شوند.

اسدی بر لزوم گسترش فعالیت‌های پارک فراتر از محدوده فیزیکی آن تأکید کرد و اظهار داشت: تلاش می‌کنیم پارک به منطقه‌ای فراتر از امیرآباد گسترش یابد و بتوانیم خدمات شهری را در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تبدیل تهران به شهری نوآور به‌کار بگیریم.

نیاز کشور به سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری‌های مرتبط با پزشکی

سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری، با اشاره به نقش نخبگان علمی کشور در توسعه فناوری گفت: من با بیش از ۲۰ فناور برجسته کشور که در مرزهای دانش فعالیت می‌کنند همکاری داشته‌ام. محمد عبدالاحد از جمله افرادی است که با پشتکار بی‌نظیر و دیدی عمیق به پدیده‌ها، در مسیر نوآوری گام برمی‌دارد. از این دست جوانان در کشور کم نیستند، اما لازم است استعدادها شناسایی و حمایت شوند.

او همچنین از حجت‌الاسلام خاموشی بابت ارتباط با نخبگان قدردانی کرد و گفت: همکاری میان حوزه‌های علوم پایه و بالینی، ساخت سیستم ابلیشن الکتروکموتراپی صرفاً تولید یک دستگاه نیست، این فناوری، نماد یک نوآوری جدید در کشور است که از تعامل سازنده بین دانشگاه‌ها و زیست‌بوم فناوری حاصل شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اهمیت همکاری میان علوم پایه و علوم بالینی، اظهار داشت: ارتباط این دو حوزه تنگاتنگ و مبارک است و باید در قالب فعالیت‌های بین‌رشته‌ای، همکاری‌های بیشتری میان آن‌ها شکل گیرد. این ارتباطات نیازمند توسعه و تعمیق بیشتر است.

سید رضا رئیس کرمی با اشاره به نقش خیرین در توسعه زیرساخت‌های علمی و فناوری افزود: اکنون بیشتر وقف‌ها در زمینه درمان صورت می‌گیرد. کشور بیش از نیاز به زیرساخت‌های درمانی، به سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری‌های مرتبط با پزشکی نیاز دارد. باید خیران را به سمت حمایت از این حوزه‌ها سوق دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین با اشاره به لزوم شواهد علمی در حوزه درمان تصریح کرد: در روش‌های درمانی و علمی، هر اقدام مؤثری باید مبتنی بر شواهد علمی باشد تا اثربخشی آن تضمین شود. در حوزه علم، نظرهای مختلف و گاه متضادی وجود دارد، اما این تفاوت دیدگاه‌ها باید از طریق همفکری و بهره‌گیری از روش‌های پژوهشی معتبر بررسی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با تقویت پژوهش‌های علمی و گسترش همکاری‌های بین‌رشته‌ای، در عرصه‌های بین‌المللی نیز دستاوردهای قابل عرضه داشته باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.