امید به نجات گورخر پارک ملی کویر از خطر انقراض محلی

سمنان – پایگاه خبری فرا وحدت – رییس پارک ملی کویر گرمسار از تولد یک راس گورخر ایرانی در این منطقه حفاظت‌شده خبر داد و گفت: تولد ۱۰ راس گورخر دیگر نزدیک است و به این ترتیب، این گونه جانوری از خطر انقراض محلی خارج می‌شود.

کد خبر : 7097
تاریخ انتشار : شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 22:36
امید به نجات گورخر پارک ملی کویر از خطر انقراض محلی

رضا شاه‌حسینی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری فرا وحدت، با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر یک کره گورخر در پارک ملی کویر گرمسار متولد شد، افزود: با تولد این گورخر تعداد گورخرهای پارک ملی کویر در غرب استان سمنان به ۴۳ راس می‌رسد.

وی با بیان اینکه کره تازه‌متولدشده و مادر در سلامت کامل هستند، تاکید کرد: ۴۱ راس گورخر ایرانی در طبیعت پارک ملی کویر رها هستند و ۲ راس گور خر نر که از پارک ملی توران و کرمان برای اصلاح ژنتیک به این منطقه منتقل شدند، در اسارت به سر می‌برند.

پدیده کشتن کره نر به دلایل ژنتیکی در بین گورخرها

وی با بیان اینکه در برخی موارد به دلایل ژنتیکی گورخر نر کره تازه‌متولدشده را از بین می‌برد، تصریح کرد: جنسیت گورخر متولدشده ظرف پنج روز آینده مشخص خواهد شد.

رییس پارک ملی کویر گرمسار گفت: تولد ۱۰ راس گورخر در روزهای آینده پیش‌بینی می‌شود که به این ترتیب، تعداد گله از ۵۰ راس عبور می‌کند و خطر انقراض محلی این گونه جانوری رفع می‌شود.

امیدها به حفظ گورخر از خطر انقراض محلی با تولد ۱۰ کره در پارک ملی کویر
گورخرها در پارک ملی کویر در غرب سمنان

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فرا وحدت، گورخر آسیایی تنها بازمانده علف‌خواران تَک‌سُم و از گونه های شاخص حیات وحش استان سمنان است و اکنون ۲۸ راس گورخر در پارک ملی کویر گرمسار زیست دارند.

به اعتقاد متخصصان امر، استان سمنان به عنوان پایتخت تنوع گونه‌های پستانداران حیات وحش کشور، با برخورداری از ۱۷ درصد از مناطق حفاظت شده کشور، طی سال‌های گذشته موفق به احیای زادگاه گورخر آسیایی به عنوان تنها بازمانده علف‌خوران تک سُم شد.

گورخر ایرانی در خطر انقراض

گورخر ایرانی زیرگونه ‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است.

گورخرها دارای قابلیت تکثیر ضعیف هستند و به طور معمول از هر سه کره این گونه، یک کره باقی می‌ماند. احتمال بقای کره گورخر نر ضعیف است، چرا که گورخر نر کره نر را نمی‌پذیرد و می‌کشد، همین عامل موجب کاهش جمعیت گورخرها می‌شود.

طولانی بودن دوره بارداری و فقدان دوقلوزایی، از عوامل مؤثر در کاهش جمعیت گورخرهای ایران است.

پارک ملی کویر در غرب استان سمنان یکی از زیستگاه‌های مهم گورخر ایرانی در کشور است که آخرین گزارش‌ها از مشاهده این گونه در پارک ملی کویر، مربوط به اوایل دهه ۱۳۶۰ است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.