به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت شهر اهواز با جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر، یکی از کلانشهرهای پرچالش کشور در حوزه مدیریت آب است. در کنار مشکلاتی مانند فرسودگی شبکه، کمآبی و مصرف بالا، وجود دهها هزار انشعاب غیرمجاز، فشار مضاعفی بر سیستم آبرسانی وارد کرده است.
با توجه به کاهش نزولات جوی، کاهش دبی رودخانه کارون و افزایش دمای هوا، ضرورت مدیریت صحیح مصرف آب در این کلانشهر بیش از پیش احساس میشود و شهروندان باید این موضوع را جدی بگیرند.
الگوی مصرف نادرست (فرهنگ مصرف بالا در بین شهروندان)، فرسودگی تاسیسات (استهلاک بالای شبکه توزیع و تصفیهخانهها)، انشعابات غیرمجاز، کمبود منابع آبی (کاهش آبدهی رودخانه کارون)، گرمای شدید (افزایش تبخیر و نیاز آبی در ماههای گرم سال) جزو اصلی ترین چالش های مدیریت مصرف آب در اهواز به شمار میرود.
در ادامه سعید دشتی زاده مدیرعامل آبفا اهواز در گفت و گو با پایگاه خبری فرا وحدت از چالشهای آبی شهر و راهکارهای مقابله با آن می گوید همچنین از شهروندان می خواهد تا در مصرف بهینه آب همکاری کنند.
پایگاه خبری فرا وحدت: با توجه به گرمایش هوا و افزایش تنش آبی در اهواز، چه اقداماتی برای بهبود وضعیت تصفیهخانههای شهر انجام شده است؟
دشتی زاده گفت: در چند ماه اخیر، با توجه به گرمایش هوا و مشکلات ایجادشده در برخی تصفیهخانهها، پروژههایی را آغاز کردهایم. بهطور خاص، تصفیهخانه گلستان که مناطق گلستان، پردیس، شهرک دانشگاه و فرهنگشهر را پوشش میدهد، در دست بازسازی و ارتقا است.
وی ادامه داد: این پروژه شامل افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تصفیهخانه، احداث ۳.۵ کیلومتر خط لوله ۵۰۰ میلیمتری از بلوار معینزاده و تکمیل ۱۵ خروجی جدید است که تلاش می کنیم هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل آبفا اهواز تصریح کرد: ۱۲ پروژه توسعهای در محلههای مختلف از جمله کوی فدک، زرگان، علیآباد، کوی علوی، اسلامآباد شرقی، شکاره یک و ۲، ملاشیه و کوی سیاحی تعریف شدهاند. البته با توجه به محدودیت منابع مالی، امیدواریم با تخصیص بودجه بیشتر، این پروژهها تسریع شوند.
پایگاه خبری فرا وحدت: در برخی مناطق مانند اسلامآباد شرقی، مشکلات افت فشار و قطعی آب گزارش شده. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
دشتی زاده گفت: اخیرا توافق کردهایم تا از ظرفیت یکی از تصفیهخانههای بخش صنعت برای جبران کمبود آب در این مناطق استفاده کنیم. این همکاری میتواند به کاهش تنش آبی کمک کند. همچنین، با توجه به کاهش نزولات جوی و پیشبینی کاهش دبی رودخانه کارون، آمادگی خود را برای افزایش ظرفیت تصفیهخانهها بالا بردهایم. بهطور مثال، پروژه بازسازی تصفیهخانه فولاد در منطقه شکاره را آغاز کردهایم که هم از نظر کمی و هم کیفی به بهبود وضعیت کمک خواهد کرد.
پایگاه خبری فرا وحدت: درباره مدیریت مصرف آب، شهروندان اهواز چقدر همکاری میکنند؟ آیا برنامهای برای کاهش انشعابات غیرمجاز دارید؟
مدیرعامل آبفا اهواز خاطر نشان کرد: در این بخش ضعف داریم. حدود ۴۵ هزار انشعاب غیرمجاز در شهر وجود دارد. سال گذشته ۱۲ تا ۱۵ هزار انشعاب را قانونی کردیم، اما نیاز به همکاری بیشتر ساکنان سکونتگاههای غیررسمی داریم.
وی افزود: ما به شهروندان قول میدهیم با حداقل هزینه، انشعاباتشان را قانونی کرده و جریمههای غیرمجاز را حذف کنیم. کنترل نکردن انشعابات غیرمجاز به معنای مصرف بیرویه و عدم پرداخت هزینه است که به ضرر شبکه آبرسانی تمام میشود.
پایگاه خبری فرا وحدت: الگوی مصرف آب در اهواز چگونه است؟ آیا نسبت به شهرهای دیگر تفاوت دارد؟
دشتی زاده بیان کرد: بله، متأسفانه میانگین مصرف آب در اهواز بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر است، در حالی که این رقم در تهران حدود ۳۵۰ لیتر است. این تفاوت نشاندهنده نیاز جدی به فرهنگسازی و مشارکت مردم در مدیریت مصرف است.
پایگاه خبری فرا وحدت: در حال حاضر چند تصفیهخانه در اهواز فعال است و آیا این تعداد کافی است؟
مدیرعامل آبفا اهواز اظهار کرد: ۶ تصفیهخانه فعال داریم که در مناطق کیانآباد (تأمین ۶۸ تا ۷۰ درصد آب شرب اهواز)، ملی راه (تامین آب شرب منطقه زیتون کارمندی، بخشی از آسیاباد و حصیرآباد)، علی بن مهزیار (۳۵ هزار مترمکعب ظرفیت)، شهدای کوت عبدالله، گلستان و تصفیهخانه گروه ملی (در انتهای شبکه توزیع برای بهبود هیدرولیک شبکه) واقع شدهاند.
وی ادامه داد: با این وجود، هنوز نیاز به توسعه داریم. یکی از مشکلات اصلی شهر، عدم تصویب طرح جامع آبرسانی اهواز است که باعث شده شبکهای یکپارچه و بهینه نداشته باشیم. همین موضوع منجر به مشکلاتی مانند کمفشاری و قطعیهای مکرر آب میشود.
پایگاه خبری فرا وحدت: در پایان، چه پیامی برای شهروندان دارید؟
دشتی زاده خاطرنشان کرد: از همه مردم اهواز میخواهیم در مدیریت مصرف آب همکاری کنند و انشعابات غیرمجاز خود را قانونی کنند. همچنین، امیدواریم با حمایت مسئولان، طرح جامع آبرسانی هرچه سریعتر اجرایی شود تا شاهد بهبود پایداری در سیستم آبرسانی شهر باشیم.
به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت مدیریت مصرف آب و از جمله جمع آوری انشعابات غیرمجاز در اهواز نیازمند عزمی جدی و مشارکت همگانی است. در شرایطی که تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی به یک چالش جدی تبدیل شده، تنها با همکاری سهجانبه مردم، مسئولان و نهادهای مدنی میتوان از بحرانهای آتی جلوگیری کرد.
از سویی اجرای برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت با رویکردی علمی و بومی میتواند اهواز را به الگویی موفق در مدیریت مصرف آب در مناطق گرم و خشک تبدیل کند.
مصرف بیش از حد آب و وجود انشعابات غیرقانونی در اهواز، سالانه موجب هدر رفت میزان زیادی آب میشود همچنین فشار مضاعفی بر شبکه فرسوده آبرسانی اهواز وارد کرده است به همین جهت شهروندان باید در مدیریت مصرف آب مشارکت جدی داشته باشند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰