به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت، سید باقر موسوی فخر روز یکشنبه در سیصد و بیست و یکمین نشست رسمی شورای اسلامی شهر دزفول در صحن علنی این شورا ادامه داد: مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس موجب شد تا چهارم خرداد به عنوان روز ملی مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم رسمی کشور ثبت شود.
وی با تبریک سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر قهرمان و چهارم خرداد روز ملی مقاومت مردم دزفول افزود: دزفول همواره در طول دفاع مقدس نخستین شهر برای هر حمله هوایی رژیم بعثی به ایران اسلامی بود.
دزفول در دوران دفاع مقدس به تنهایی یک لشکر نیروی رزمنده داشت
رییس شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به ظرفیت عظیم نیروی انسانی رزمنده این شهرستان گفت: در حالی که چند استان در دوران دفاع مقدس به طور مشترک یک لشکر داشتند، شهر دزفول نیز به تنهایی یک لشکر نیروی رزمنده داشت.
وی افزود: در حالی که مردان و جوانان دزفول در خطوط نبرد حضور فعال داشتند، در پشت جبهه نیز خانوادهها و مردم دزفول خدمات گستردهای به رزمندگان ارایه میدادند و این موجب شد تا هیچ رزمنده ای در کشور وجود نداشته باشد که در دوران جنگ تحمیلی به دزفول آمده باشد و از مردم این شهر خاطرات خوبی نداشته باشد.
موسوی فخر با بیان اینکه مردم دزفول در دوران دفاع مقدی سنگ تمام گذاشتند، اظهارکرد: همانگونه که دزفول دین خود را به نظام و کشور ادا کرده است انتظار از مسوولان کشوری و استانی این است که به وظیفه خود در قبال مردم این شهر و گره گشایی از مسایل دزفول کمک کنند.
وی افزود: درخواست و مطالبه مشترک مردم دزفول و شهرهای مختلف خوزستان دیدار سالیانه با رهبر معظم انقلاب به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و چهارم خرداد روز ملی مقاومت و پایداری مردم دزفول است.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: همانگونه که به مناسبتهای تاریخی مردم ورامین، قم و تبریز با رهبر معظم انقلاب دیدار میکنند، مطالبه مردم دزفول، آبادانُ خرمشهر و سایر شهرهای خوزستان نیز دیدار با معظم له به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و چهارم خرداد روز ملی مقاومت و پایداری دزفول است.
«هفته جهانی مقاومت» نامگذاری شود
نایب رییس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست دفاع مقدس را گنج بیپایان و چهارم خرداد را یکی از گنجینههای عظیم آن دانست و گفت: دزفول در میان شهرها و آبادیهای مورد هجوم دشمن بعثی به دلیل اهمیت راهبردی، بیشترین حملات موشکی و بمباران هوایی را متحمل شد.
علیرضا زمانیراد با اشاره به هفت شاخص انتخاب دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت و پایداری افزود: مقاومت سرسختانه مردم دزفول و اصرار آنها بر ترک نکردن شهر، حضور گسترده جوانان دزفول در جبهههای نبرد، میهمان نوازی و حمایت از رزمندگان، بازسازی حین جنگ، نقش والا و موثر فرزندان دزفول در مدیریت و اداره جنگ تحمیلی، پشتیبانی از رزمندگان جبههها و بالاترین آمار شهدای زنان و کودکان ناشی از حملات موشکی و بمباران از جمله شاخصهایی است که دزفول در چهارم خرداد به عنوان شهر نمونه مقاومت و پایداری نامگذاری شد.
وی ادامه داد: چهارم خرداد سال ۱۳۶۶ به پاسداشت تجلیل از ایثار و مقاومت مردم دزفول «لوح زرین شهر نمونه» به مردم این شهرستان اهدا و ۲۰ سال بعد به همین مناسبت چهارم خرداد به نام «روز ملی مقاومت و پایداری- روز دزفول» نامگذاری شد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر دزفول چهارم خرداد را فرصتی برای تجلیل از مقاومت به عنوان تنها راه نجات مستضعفین از زیر یوغ مستکبران دانست و گفت: چهارم خرداد روز تجلیل از مردان و زنان مقاوم و استوار دزفول و الگوی ایستادگی و فداکاری مردم ایران در دفاع مقدس است.
وی با اشاره به نامگذاری هفته نخست خرداد به نام روز جهانی مقاومت و پایداری افزود: روز ملی مقاومت و پایداری، فرصتی برای ترسیم و تجلیل عنصر مقاومت و تبیین نقش آن در جهان اسلام و رهایی مستضعفین عالم است.
زمانی راد بیان کرد: سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر در سال ۱۳۶۱، چهارم خرداد سالروز معرفی دزفول به عنوان شهرنمونه مقاومت در سال ۱۳۶۶ و پنجم خرداد سالروز آزادسازی جنوب لبنان از لوث وجود دشمن صهیونیستی در سال ۱۳۷۹ میتواند فرصتی برای اعلام هفته جهانی مقاومت و پیروزی باشد.
فرمانده دفاع مقدس: برخی دستاوردهای مهم عملیاتی رزمندگان دزفول به نام سایر شهرها مصادره شده است
عبدالحسین خضریان از فرماندهان برجسته دفاع مقدس دزفول که به مناسبت چهارم خرداد به این نشست دعوت شده بود، گفت: مردم دزفول دوران دفاع مقدس در سه جبهه شامل مبارزه با هوای نفس، حضور در میدانهای عملیاتی و ایستادگی در شهر زیر بمباران و موشک بارانهای دشمن بعثی مبارزه کردند.
وی ادامه داد: رزمندگان دزفول در دوران دفاع مقدس بیش از ۱۲ جبهه پدافندی از کرخه تا ایلام را به عهد داشتند و در زمین گیر کردن دشمن نقش بیبدیل داشتند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به تشکیل تیپ هفت مقاومت دزفول در دوران دفاع مقدس بیان کرد: دزفول تنها شهری در کشور بود که در دوران دفاع مقدس به تنهایی یک تیپ رزمنده داشت که بعدها نام آن به تیپ هفت ولیعصر(عج) دزفول تغییر کرد.
وی با انتقاد از تحریف تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: آزادسازی سایت چهار و پنج در عملیات فتح المبین توسط رزمندگان دزفول انجام شد که متاسفانه این دستاورد بزرگ عملیاتی که در موفقیت عملیات فتح المبین موثر بود به نام یگانهای دیگر شرکت کننده در عملیات مصادره شده است.
خضریان با اشاره به نقش رزمندگان دزفول در قطع شاهراه تدارکاتی دشمن در عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: تنها جاده آسفالت دسترسی به منطقه عملیاتی که در اختیار دشمن بعثی بود و بخش اصلی محور سمت راست عملیات بیت المقدس بود توسط رزمندگان تصرف و دسترسی دشمن به خرمشهر قطع شد.
وی ادامه داد: دشمن برای بازپس گیری جاده آسفالت اقدام به پاتک سنگین کرد که بر اثر برخورد گلولههای تانک به خاکریز ایجاد شده ۲ متر از ارتقاع سه متری خاکریز کوتاه شد و دزفول در آن محور که نقش کلیدی در پیروزی کل عملیات داشت شهدای بسیاری تقدیم کرد ولی متاسفانه از این واقعیت تاریخی نامی برده نمیشود.
جانباز دفاع مقدس: مرحوم آیت الله قاضی ستون مقاومت مردم دزفول بود
محمد ملک پور از رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس و از متولیان اصلی ایستگاههای صلواتی دزفول در آن دوران نیز در این نشست گفت: شهدا و ایثارگران دفاع مقدس یادگاران و مظهر مقاومت و پایداری، حق جو و ظلم ستیزی هستند.
وی افزود: ماندن مردم در شهر و اجتناب از ترک دزفول اگرچه اصلی تعیین کننده بود ولی ایستادگی این شهر، عمودی به نام مرحوم آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفول داشت که با وجود کهولت سن، صحنه مقاومت را خالی نکرد.
این رزمنده و جانباز دفاع مقدس گفت: مرحوم آیت الله قاضی دزفولی امام جمعه فقید دزفول شبانه روز مسایل این شهرستان را بیواسطه از مسوولان کشور دنبال میکرد و در استمرار مقاومت مردم دزفول نقش بیبدیل داشت.
وی با بیان اینکه ایستگاههای صلواتی دزفول در دوران دفاع مقدس با حمایت مرحوم آیت الله قاضی برای ارایه خدمات صلواتی به رزمندگان ایجاد شد، افزود: آرایشگری، حمام، دارو، غذا، چای، واکس، تلفن و هرچه نیاز یک رزمنده بود به صورت صلواتی در دوران دفاع مقدس به رزمندگان سراسر کشور در دزفول ارایه میشد.
ملک پور اظهارکرد: موکبهای اربعین اگرچه باشکوه ولی نمودی کوچک از ایستگاههای صلواتی مردم دزفول به رزمندگان در دوران دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه عظمت دزفول در دفاع مقدس قابل توصیف نیست، افزود: فعالیت صدها نفر از مردم دزفول در ایستگاههای صلواتی دوران دفاع مقدس بدون مزد و چشم داشت مادی برای خدمت به رزمندگان نمونهای بارز از ایثارگری مردم دزفول است.
این رزمنده و جانباز دفاع مقدس گفت: پتو و لباسهای خونی رزمندگان که از منطقه به پشت جبهه منتقل میشد، توسط دهها نفر از بانوان که خود مادر و یا خواهر شهید بودند، شست و شو میشد که این نقش آفرینی بانوان از دیگر جلوههای مقاومت مردم دزفول است.
وی با بیان اینکه نقش دزفول در دوران دفاع مقدس بیبدیل است، افزود: همه مردم دزفول در حماسه آفرینی و مقاومت این شهر در دفاع مقدس نقش داشتند و چهارم خرداد فرصتی برای تجلیل از مردم دزفول است.
انتقاد رییس کمیسیون فرهنگی شورا از نادیده گرفتن نقش دزفول در دفاع مقدس
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست با بیان اینکه متاسفانه برخی نامگذایهای مصوب شورا به دلایلی واهی اجرایی نشده و تابلوی آن در محل نصب نشده است، گفت: چهارراه تقاطع خیابان شریعتی و امام خمینی(ره) به نام «چهارراه حرم» نامگذاری شده ولی سالها است که ارادهای برای نصب تابلوی آن وجود ندارد.
حجت الاسلام مهدی جعفرنمازی افزود: تابلوی «چهارراه جوانمرد قصاب» نیز که سالها پیش توسط شورای اسلامی شهر دزفول نامگذاری شده به دلایلی تاکنون نصب نشده است.
وی با انتقاد از نادیده گرفتن نقش دزفول در دوران دفاع مقدس ادامه داد: متاسفانه بیتوجهی به نقش بیبدیل دزفول در دوران دفاع مقدس همچنان در سطح ملی ادامه دارد.
جلوی هدر رفت آب در آبیاری فضای سبز بلوارها گرفته شود
عضو کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست گفت: در حالی که فضای سبز برخی بلوارها با بیآبی مواجه است برخی بلوارها با سرریز مستمر آب به خیابان و از بین رفتن آسفالت معابر مواجهند.
عادل دوایی با تاکید بر ضرورت نظارت بیشتر بر پارکبانان و کارگران فضای سبز شهرداری افزود: انتظار از مسوولان فضای سبز شهرداری دزفول افزایش نظارتها بر نحوه آبیاری فضای سبز و جلوگیری از هدر رفت آب در شرایط تنش آبی کنونی است.
لایحه درخواست فرمانداری برای مشارکت شهرداری در ویژه برنامه چهارم خرداد در کمیسیون مشترک بررسی و با تخصیص مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال موافقت شد.
به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت، در این نشست از تعدادی از رزمندگان، فرماندهان دفاع مقدس و خانواده شهدای این شهرستان با اهدای لوحی تجلیل شد.
چرا چهارم خرداد به نام روز مقاومت دزفول نامگذاری شد؟
به استناد آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ هفت و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد، ۴۸۹ بمب و راکت توسط هواپیماهای دشمن بر سر مردم بیدفاع شهر ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار دادند.
اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۴۲ شهید از جمله ۸۵۰ شهید موشکی، ۶۸ شهید شیرخوار، ۳۹۲ شهید بانو و همچنین چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساختند.
همزمان با هفتمین سال جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۶ و به مناسبت پنجمین سال آزادسازی خرمشهر، با پیشنهاد دولت وقت، بررسیهای وسیع و گستردهای برای معرفی «شهر نمونه مقاومت» در کشور صورت گرفت و براساس هفت شاخص درنهایت دزفول به عنوان «شهر نمونه مقاومت کشور» معرفی شد.
۲۰ سال بعد به همین مناسبت، چهارم خرداد با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام «روز مقاومت و پایداری مردم دزفول» در تقویم رسمی جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰