تاکید رئیس دادگاه منافقین برلزوم استرداد متهمان جرایم تروریستی از آلمان، فرانسه و انگلستان

تهران- پایگاه خبری فرا وحدت- رئیس دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامات گروهک تروریستی منافقین گفت: این دادگاه برای کشف حقیقت و اجرای عدالت بر لزوم اصل استرداد متهمان جرایم تروریستی تاکید دارد و با تمام امکانات قانونی استرداد متهمان را به ویژه از کشورهای آلمان، فرانسه و انگلستان پیگیری خواهد کرد.

کد خبر : 8283
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 خرداد 1404 - 10:36
تاکید رئیس دادگاه منافقین برلزوم استرداد متهمان جرایم تروریستی از آلمان، فرانسه و انگلستان

به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت از قوه قضاییه، قاضی دهقانی سی‌وچهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین اظهار کرد: امروز یکی از قضات کیفری در شیراز با ترور به شهادت رسیده است. جامعه قضایی جمهوری اسلامی ایران، بعد از انقلاب بیشترین شهدا را در اقدامات تروریستی متحمل شده است. با عرض تسلیت شهادت این قاضی کیفری در شیراز، به آلمان، فرانسه و انگلستان و به ایرانیان مقیم این کشورها مجدد تاکید می‌کنیم که در هیچ یک از نشست‌های متهمان این پرونده تا قبل از تعیین تکلیف نهایی اتهامات شرکت نکنند، برابر قوانینی که این کشورهای اروپایی عضو آن هستند، سرزمین اروپا نباید در اختیار متهمان تروریستی قرار گیرد. امروز این سازمان و اعضای حقیقی مرکزی آن به عنوان متهم در این دادگاه در حال محاکمه هستند.

قاضی گفت: قوانین آلمان به این کشور و مسئولین آن اجازه پذیرایی و میزبانی از متهمین را نمی‌دهد. نهادهای نظارتی و امنیتی در کشور ما نسبت به افراد ایرانی که در این کشورها تردد دارند، این نکته را متذکر شده است، حضور در نشست‌های مربوط به این متهمین بعد از تشکیل این جلسه و رسیدگی به اتهامات کیفرخواست شعبه ۱۱ کیفری یک برای مسئولین کشورهای اروپایی، مسئولیت کیفری و امکان شکایت ملت ایران را علیه آن‌ها فراهم کرده است. 

رئیس دادگاه تصریح کرد: مسئولین آلمان، فرانسه و انگلستان نمی‌توانند به میزبانی از متهمان این کیفرخواست و پرونده رسیدگی در شعبه ۱۱ کیفری یک استان تهران بپردازند. چرا که برخلاف قوانین موضوعه آنها محسوب می‌شود. 

وی افزود: براساس کنوانسیون‌های برشمرده شده مسئولانی که در آلمان، فرانسه و انگلیس میزبانی از متهمان پرونده را داشته باشند به صرف متهمین باید استرداد کنند. هر اقدامی غیر از استرداد و یا تسهیل در میزبانی از سوی مسئولین این کشورها برای متهمان این پرونده جرم و خلاف مقررات قانونی آن‌ها تلقی می‌شود از اینرو به مسئولان قضایی و اجرایی کشورهای آلمان و فرانسه و انگلیس و اتحادیه اروپا متذکر می‌شویم که امروز سازمان مجاهدین خلق و کادر مرکزی آن، مسعود رجوی و مریم قجر عضدانلو و ابریشمچی و بقیه متهمین به شرح آگاهی‌های درج شده، متهم به اقدامات تروریستی از جمله بمب‌گذاری هستند و تکلیف قانونی این کشورها استرداد است، لذا ایرانیان مقیم آلمان، فرانسه و حتی انگلیس و تبعه‌های این کشور بدانند میزبانی از این متهمان بر اساس کنوانسیون‌های مربوطه برای مسئولان آن‌ها مسئولیت کیفری و امکان شکایت و رسیدگی را برای ملت ایران و شکات این پرونده ایجاد کرده است.

قاضی گفت: بعد از برگزاری دادگاه متهمان، اصل استرداد تکلیف قانونی کشورهای اروپایی است و بعد از این براساس اصل استرداد، امکان میزبانی برای آنها وجود ندارد و این امر را دادگاه تا پایان پیگیری می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت، سی‌وچهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین همچنین ماهیت این سازمان به‌عنوان یک شخصیت حقوقی، روز سه‌شنبه (ششم خرداد ماه) در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین امیررضا دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، با حضور وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آنها و وکلای متهمان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به‌صورت علنی در حال برگزاری است.

قاضی دهقانی با اعلام علنی بودن دادگاه، خطاب به کشورهای میزبان متهمان این پرونده گفت: در اسناد بین‌المللی جرایم تروریستی از قواعد مربوط به استرداد مجرمان مجزا شده است. برابر با ماده ۱۱ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری تروریستی مصوب سازمان ملل، این اتهامات از شمار اتهامات سیاسی خارج شد و در خصوص استرداد متهمان، از حمایت مربوط به عدم امکان استرداد مجرمان سیاسی برخوردار نیست. براساس ماده ۱۱ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری هیچ یک از جرایم مقرر در ماده ۲ این کنوانسیون به عنوان جرم قابل استرداد یا همکاری حقوقی طرفین قابل تلقی نیست.

وی افزود: در ماده یک و دو کنوانسیون مبارزه با تروریست مصوب اتحادیه اروپا مصوب ۱۹۹۷ در مورد کیفر اعمال تروریستی، چنانچه عامل، دستگیر شده باشد محاکمه و یا مسترد می‌شود. در ماده ۱۲ کنوانسیون مبارزه با بمب‌گذاری تروریستی مصوب سازمان ملل مقرر شده قواعد مربوط به استرداد نباید به‌گونه‌ای ترسیم شود که متهمان اقدامات تروریستی از قواعد مربوط به استرداد مستثنی شوند.

قاضی دهقانی اظهار کرد: در ماده ۵ کنوانسیون مبارزه با تروریست مصوب اتحادیه اروپا مشخصا همین نکته بیان شده است و قواعد پناهندگی برای تروریست‌ها برای ورود به دیگر کشورها نباید مورد سوء استفاده قرار گیرد.

در حال تکمیل…

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.