آیا اعتراضات و اختلافات داخلی در رژیم اسرائیل، کابینه نتانیاهو را سرنگون خواهد کرد؟

تهران – پایگاه خبری فرا وحدت – خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی با اشاره به اعتراضات صهیونیست ها و اختلاف در جبهه داخلی رژیم صهیونیستی، این سوال را مطرح کرد که آیا اعتراضات و اختلافات داخلی در رژیم اسرائیل، کابینه نتانیاهو را سرنگون خواهد کرد؟.

کد خبر : 8092
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 خرداد 1404 - 2:09
آیا اعتراضات و اختلافات داخلی در رژیم اسرائیل، کابینه نتانیاهو را سرنگون خواهد کرد؟

به گزارش بامداد یکشنبه پایگاه خبری فرا وحدت به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، در بحبوحه تغییر سیاست خارجی کشورها نسبت به رژیم صهیونیستی به دلیل تخلفات صورت گرفته در جنگ غزه و اعمال گرسنگی مداوم مردم این منطقه توسط این رژیم، جبهه داخلی رژیم اسرائیل دچار تفرقه و چندپارگی شدیدی شده است.

بر اساس این گزارش، در حالی که نتانیاهو، کابینه او و راست افراطی رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ بدون پذیرش هیچ گونه توافق بر سر مبادله اسیران اصرار دارند، برخی معتقدند که اختلافات داخلی رژیم صهیونیستی آینده سیاسی نتانیاهو و ائتلاف حاکم او را تهدید می‌کند.

«یائیر گولان» رئیس حزب موسوم به دموکرات رژیم صهیونیستی، سیاست‌های کابینه نتانیاهو را علاقه‌مند به «فاشیسم، آوارگی گسترده و کشتار غیرنظامیان» توصیف و تاکید کرد که کشورهای عاقل، درگیر یک جنگ بی‌نتیجه نمی‌شوند.

«ایهود اولمرت» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی، اتفاقات غزه را «جنایت جنگی بدون هدف و بدون امید» توصیف کرد و از ناتوانی کابینه نتانیاهو در حفاظت از جان غیرنظامیان یا آزادی اسیران صهیونیست در غزه انتقاد کرد؛ انتقادی که نشان از وسعت بحران سیاسی پیش روی نتانیاهو دارد.

در ساعات گذشته شاهد محکومیت‌های بی‌سابقه کشورهای اروپایی و بیانیه‌های مشترکی بوده‌ایم که از طرف اسرائیلی خواسته‌اند فوراً عملیات نظامی در غزه را متوقف کند و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را بدهد.

در این زمینه معاون نخست وزیر اسپانیا پیشنهاد اعمال تحریم علیه رژیم اسرائیل را برای متوقف کردن قتل عام‌هایی که مقابل چشمان مردم جهان انجام می‌شود، مطرح کرد.

رئیس جمهور کانادا نیز همراه با روسای جمهور فرانسه و انگلیس خواستار پایان جنگ غزه شدند.

فشار آمریکا

«محمد حسن کنعان» رئیس حزب ملی‌گرای عرب و عضو سابق کنست، معتقد است که اختلافات درون رژیم صهیونیستی نمی‌تواند کابینه نتانیاهو را سرنگون کند، اما آنچه در خیابان‌ها اتفاق می‌افتد، بیان کننده وضعیتی خطرناک و دشوار است.

او به اسپوتنیک گفت: این اولین باری است که خیابان‌ها در اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی فسلطین) شاهد چنین شدت و حدتی از اختلافات و ردو بدل شدن اظهارات آتشین است.

عضو سابق کنست افزود که نتانیاهو افراد نزدیک خود از جمله رئیس ستاد ارتش و رئیس شاباک (اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی) را منصوب کرده است که این امر موقعیت او را در کابینه تقویت می‌کند، به ویژه با توجه به اینکه ائتلاف فعلی کابینه، پایدار است.

او معتقد است که نتانیاهو را تنها می‌توان از طریق دولت آمریکا مجبور به توقف جنگ کرد و تنها دولتی که می‌تواند برای توقف جنگ و پایان دادن به جنگ غزه و بازگرداندن اسیران صهیونیست و آزادی اسیران فلسطینی به کابینه رژیم اسرائیل فشار وارد کند، آمریکا است.

کنعان اشاره کرد که فشار آمریکا بر رژیم اسرائیل قوی‌تر از فشار از سوی صهیونیست‌ها است.

وی تاکید کرد که در دحال حاضر این موضوع به دولت آمریکا بستگی دارد تا به کابینه نتانیاهو فشار بیاورد تا جنگ را متوقف کند و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را بدهد و اسیران بین رژیم صهیونیستی و فلسطین را مبادله کند.

از سوی دیگر، «فادی ابو بکر» تحلیلگر سیاسی فلسطینی معتقد است که اختلافات داخلی در رژیم اسرائیل اکنون به طور جدی کابینه نتانیاهو را تهدید می‌کند.

به گفته وی به رغم مهارت‌های بنیامین نتانیاهو برای بقای سیاسی، مجموعه فشارهای داخلی و خارجی فعالی، پیگیری طرح نتانیاهو مبنی بر تعلل، افزایش تنش و طفره رفتن از طریق ادامه جنگ نسل کشی در نوار غزه را دشوار می‌کند.

وی ادامه داد: اگر یک توافق سریع که مورد رضایت صهیونیست‌ها باشد، حاصل نشود، احتمال برکناری نتانیاهو از طریق مردم و یا کنست یا ائتلاف‌ها، بیش از هر زمان دیگری محتمل شده است.

پیشتر، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از گسترش عملیات نظامی در غزه خبر داد و به برنامه‌هایی برای تصرف مناطق وسیعی از نوار غزه و ادغام آن‌ها در آنچه که او «منطقه امنیتی دفاعی» در جنوب نوار غزه توصیف کرد، اشاره کرد.

در مقابل، جنبش حماس، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه او را بطور کامل مسئول لغو توافق آتش‌بس و قرار دادن اسیران صهیونیست در غزه در معرض سرنوشتی نامعلوم» دانست.

از سوی دیگر، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، نگرانی مسکو را از تشدید اوضاع در نوار غزه و تلفات غیرنظامیان ناشی از آن ابراز کرد و افزود که مسکو از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و مشتاقانه منتظر بازگشت به روند صلح است.

به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت، رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابی‌های گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.

۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و تلاش کشورهای مختلف برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی‌پناه نوار غزه، تاکنون بی‌نتیجه بوده است

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.