به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان بهعنوان یکی از نهادهای مهم در حمایت از خانوادههای شهدا، ایثارگران و آزادگان، نقش حیاتی در حفظ ارزشهای دفاع مقدس و ارائه خدمات به این قشر داشته است.
استان خوزستان بهعنوان یکی از مناطق اصلی درگیری در دوران دفاع مقدس، تعداد زیادی شهید و ایثارگر را تقدیم انقلاب کرده است. از این رو ماموریت اصلی این بنیاد، حمایت مادی و معنوی از خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و سایر ایثارگران بوده و حوزه فعالیت آن تمامی شهرستانهای استان خوزستان با تمرکز بر مناطق جنگی مانند خرمشهر، آبادان، دزفول و اهواز است.
استان خوزستان به عنوان یکی از استانهای پیشرو در زمینه خدماترسانی به ایثارگران، در سالهای اخیر شاهد تحولات چشمگیری در حوزه اشتغال و مسکن این قشر بوده است. بر اساس آخرین گزارشهای رسمی، بنیاد شهید و امور ایثارگران استان با اجرای برنامههای جامع، گامهای بلندی در راستای بهبود معیشت خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران برداشته است.
همچنین احداث و تکمیل دهها واحد مسکونی برای ایثارگران، افزایش نرخ پوشش تحصیلی فرزندان شهدا در مقاطع دانشگاهی، برگزاری موفق نمایشگاههای دفاع مقدس و جشنوارههای فرهنگی در سطح استان از دستاوردهای قابل توجه بنیاد شهید در استان است.
در ادامه حسن نورانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان طی گفت و گویی به بررسی عملکرد، چالشها و دستاوردهای این بنیاد در سالهای اخیر پرداخت:
پایگاه خبری فرا وحدت: ابتدا درباره ماموریت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران در استان خوزستان توضیح بفرمایید
نورانی با اشاره به وجود ۲۴ هزار شهید، ۴۱ هزار جانباز قهرمان و ۲ هزار و ۷۵۰ آزاده سرافراز در این استان گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران بهعنوان یک نهاد عمومی غیردولتی، ۲ وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و خدمترسانی به خانوادههای شهدا، جانبازان و آزادگان را برعهده دارد که در این راستا سعی کردیم تا حد ممکن به این عزیزان خدمت کنیم.
ارائه خدمات حمایتی و رفاهی از جمله مسکن، اشتغال و درمان، فعالیتهای فرهنگی و ترویجی همچون تولید آثار فرهنگی و برگزاری یادواره شهدا و ارائه خدمات اداری و حقوقی جزو مهمترین خدمات بنیاد شهید در استان خوزستان به شمار می روند.
پایگاه خبری فرا وحدت: در زمینه خدمترسانی، چه اقدامات شاخصی در سال گذشته انجام شده است؟
نورانی گفت: در سال گذشته، استان خوزستان در بخش پذیرش پروندهها رتبه برتر کشور را کسب کرد و همچنین در حوزه اشتغال ایثارگران، بیش از ۲ هزار و ۹۶۴ نفر جذب کار شدند و بیش از یک هزار و ۲۰۰ وام اشتغالزایی پرداخت شد که این موفقیت نیز مورد تقدیر مرکز قرار گرفت.
پایگاه خبری فرا وحدت: در حوزه فرهنگی و ورزشی چه دستاوردهایی داشتهاید؟
وی افزود: در مسابقات ورزشی، قهرمانی کشور در رشتههای فوتسال جانبازان، وزنهبرداری و کسب مدالهای برتر در شنا از جمله دستاوردها به شمار می رود و همچنین در بسکتبال با ویلچر، عملکرد چشمگیری کسب شد، در بخش فرهنگی، ۶ هزار یادواره شهید در سطح استان برگزار شد که حدود ۲ هزار مورد آن دانشآموزی بود و کنگره شهدای غریب در اسارت را برای اولینبار با حضور معاون رئیسجمهور برگزار کردیم.
پایگاه خبری فرا وحدت: درباره برنامههای آینده، بهویژه در مناسبتهای پیشرو مانند سالگرد شهید رئیسی و روز سوم و چهارم خرداد، چه اقداماتی در دست اجرا است؟
وی گفت: در ۲۹ اردیبهشت، مراسم سالگرد شهید رئیسی و یارانشان را در مصلای مهدیه اهواز برگزار میکنیم و از مردم دعوت میکنم با حضور پرشور خود، این برنامه را همراهی کنند.
نورانی ادامه داد: برای سوم و چهارم خرداد نیز برنامههای گستردهای از جمله جشنواره ملی تاتر مقاومت با محوریت ایثار و شهادت، رزمایش دیدار با خانوادههای شهدای عملیات بیتالمقدس، یادواره استانی شهدا در جزیره مینو (خرمشهر) با حضور شهردار تهران بهعنوان سخنران، اعزام پیامآوران ایثار به مدارس و دانشگاهها برای روایت خاطرات رزمندگان در نظر گرفته شده است.
پایگاه خبری فرا وحدت: در مورد ساماندهی مزار شهدا چه اقداماتی انجام شده است؟
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان اظهار کرد: یکی از اولویتها، ساماندهی مزار شهدا بهعنوان یادمانهای مقدس است و تاکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ مزار شهدای روستایی در مناطق دورافتاده ساماندهی شده و تعدادی تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
در اهواز، گلزار شهدا با بیش از سه هزار و ۴۰۰ شهید، در حال بازسازی با معماری اسلامی است و همچنین در شادگان، شوشتر و سوسنگرد، پروژههای ساماندهی با موفقیت انجام شده یا در حال اجرا است.
پایگاه خبری فرا وحدت: در حوزه اشتغال و مسکن ایثارگران، وضعیت چگونه است؟
وی افزود: در حوزه اشتغال، حدود ۹ هزار نفر از ایثارگران هنوز بیکار هستند، اما امید است با انعقاد تفاهمنامه با شرکتهایی مانند توسعه نیشکر و مجتمع های پتروشیمی ماهشهر، بخش عمدهای از این آمار کاهش یابد، در حوزه مسکن، بیش از سه هزار و ۵۰۰ زمین به ایثارگران واگذار شده و برای سه هزار و ۵۰۰ متقاضی دیگر نیز پیگیر هستیم.
پایگاه خبری فرا وحدت: درباره بیمه تکمیلی و خدمات درمانی جانبازان چه برنامههایی دارید؟
نورانی تصریح کرد: خوشبختانه شرکت بیمه ای در خوزستان بهعنوان یکی از بهترینهای کشور شناخته شده است و از این بابت مشکلی وجود ندارد و همچنین ۲ مرکز تخصصی برای جانبازان اعصاب و روان و جانبازان نخاعی در اهواز خدمات مطلوبی ارائه میدهند.
پایگاه خبری فرا وحدت: در پایان، درباره نقش سایت نوید شاهد در ترویج فرهنگ ایثارگری توضیح بفرمایید
وی با اشاره به اینکه نوید شاهد یک ابزار مهم برای ثبت خاطرات شهدا، زندگینامهها و فعالیتهای فرهنگی است گفت: در حال حاضر ۱۳۴ حسینیه به نام شهدا در استان وجود دارد که در این حوزه رتبه نخست کشور را کسب کرده ایم و از هنرمندان و فعالان فرهنگی دعوت میکنیم با تولید محتوا در قالب هنر، به ترویج این فرهنگ کمک کنند تا بتوانیم در مسیر تکریم شهدا و ایثارگران گامهای موثرتری برداریم.
بر اساس این گزارش بنیاد شهید خوزستان با وجود چالشهای مالی و اداری، گامهای موثری در جهت حمایت از ایثارگران برداشته است. اگرچه افزایش بودجه استانی و جذب مشارکتهای مردمی، تسریع در فرآیندهای اداری با دیجیتالیسازی خدمات و توجه ویژه به مناطق مرزی و محروم در ارائه خدمات، به بهبود عملکرد این ارگان کمک دوچندانی خواهد کرد.
بنیاد شهید خوزستان با وجود تمام پیشرفتهای حاصل شده، همچنان با جدیت در حال پیگیری برنامههای جدید برای رفع تمام نیازهای جامعه ایثارگری است.
این استان با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و همکاری دستگاههای اجرایی، الگویی موفق در خدمترسانی به ایثارگران ارائه داده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰