به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری فرا وحدت، همزمان با برگزاری سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای عموم مردم بن کتاب در نظر گرفته شده است؛ به این شکل که تا سقف یک میلیون تومان خرید کتاب ۳۰ درصد از مبلغ کل خرید کتاب را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در واقع معاونت فرهنگی این وزارتخانه و۷۰ درصد بقیه را خریدار باید پرداخت کند. این بنها از طریق خرید در فضای مجازی اکنون محقق و ممکن شده است و اگر متقاضیان از این طریق خرید کنند با پست و رایگان به نشانی پستی آنها ارسال میشود.
همچنین دانشجویان و طلاب مبلغ ۵۰ درصد تخفیف تا سقف خرید ۱ میلیون تومان و برای استادان دانشگاه تا سقف خرید ۲ میلیون تومان برای خرید کتاب از نوعی بن یا کمک خرید کتاب از روی خرید کتاب مجازی برخوردار هستند.
خبرنگار پایگاه خبری فرا وحدت به سراغ تعدادی از بازدیدکنندگان نمایشگاه رفت تا از آنها بپرسد آیا از بن کتاب مطلع هستند؟ آیا استفاده از آن را به شکل مجازی ترجیح میدهند و ارسال رایگان برای آنها گزینه مطلوبتری است؟
محمود رحیمی عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود گفت: از بن کتاب اطلاع دارم اما هنوز استفادهای از آن نکردهام. هنوز موفق به ثبت نام برای تهیه بن کتاب نشده ام.
وی در این باره که آیا خرید حضوری را ترجیح می دهید یا به صورت مجازی خرید کردن را؟ تصریح کرد: خرید حضوری را ترجیح می دهم چون وقتی تورق می کنم می بینم که آیا این کتاب به درد من می خورد یا خیر. ولی وقتی به صورت مجازی باشد چون اولین بار است که کتاب می بینم ممکن است چیزی را بخرم که مورد پسندم نباشد. از این نظر ترجیح می دهم حضوری ببینم.
حسن آدینهوند دبیر آموزش و پرورش نیز درباره بن خرید کتاب گفت: ما اطلاع نداشتیم. میدانستیم برای دانشجوها هست؛ اما این که برای افراد عادی هم هست، خبر نداشتم.
او درباره خرید مجازی و امکان پست رایگان کتاب ها با خرید مجازی هم اظهار داشت: مجازی راحت تر و در دسترس تر است و در خانه راحت تر می شود خرید کرد.
آدینه وند افزود: با حضور در نمایشگاه تورق می کنیم. انتشارات مختلف کتاب ها را چاپ می کنند. کیفیت کتاب ها، برگه ها و جلد کتاب ها مهم است.
نرگس محمدی خانه دار هم گفت: درباره بن خرید کتاب اطلاعی نداشتم.
او درباره تخفیف های ناشی از این بن ها و این که ترجیح شما بر خرید فیزیکی است یا مجازی اظهار داشت: ما به نمایشگاه کتاب می آییم که انواع کتاب ها را ببنیم. دوست دارم برای خرید کتاب حضوری بیایم.
او افزود: اکنون که بن خرید کتاب در دسترس نیست. اما به محض دسترسی خرید مجازی را انجام خواهم داد.
دروغ در فضای مجازی زیاد است
سعید حسینی بازنشسته گفت: از بنهای خرید کتاب اطلاعی نداشتم. اما ترجیح می دهم کتاب ها را حضوری خریداری کنم و از قبل باید مشخص باشد چه کتابی می خواهم و هر کتابی را مطالعه نمی کنم.
او ادامه داد: تاکنون برای تهیه بن اقدامی نکرده ام و اطلاعی هم نداشتم. اطلاع رسانی شده است اما فضای مجازی متاسفانه اینقدر شاید بتوان گفت کذب و دروغ دارد که از این موضوع هم خبر نداشتم.
فاطمه ابراهیمی شهروند هم می گوید از بن اطلاعی نداشتم. هیچ جایی هم خبررسانی نشده بود که چگونه می توان از این بن ها بهره مند شد؛ نه از تلویزیون شنیدم و در جستوجوهایم درباره نمایشگاه چنین خبری را ندیدم.
او درباره امکان خرید مجازی با استفاده از این بن ها اظهار داشت: من خرید حضوری را ترجیح می دهم. بودن در فضای نمایشگاه برایم خیلی لذت بخش است. دیدن کتاب ها و بررسی آنها خیلی لذت بخش است.
به گفته یک شهروند دیگر، کتاب یار مهربان است و از نزدیک باید کتاب را لمس و خریداری کرد.
آزاده رجبی خانه دار می گوید که اطلاع رسانی درباره نمایشگاه و بنهای خرید کتاب ضعیف بود.
مهدی موسوی نیا فعال رسانه ای هم گفت: شنیده بودم بن خرید کتابی را به مبلغ یک میلیون تومان در نظر گرفته بودند؛ ولی خودم دوست دارم که به صورت حضوری بیام به نمایشگاه و کتاب تهیه کنم و نه به صورت مجازی. دوست دارم نمایشگاه کتاب را ببینم.
او ادامه داد: کتاب جنسی دارد که لمس آن حس بهتری به فرد برای خواندن می دهد. کتاب را به صورت پی دی اف تهیه کرد و آن را خواند. اما جزء علاقهمندانی هستم که دوست دارم کتاب را لمس کنم و دوست دارم در نمایشگاه کتاب بیایم و سر بزنم و اگر بن و تخفیفی هم داده می شود آن را حضوری بگیرم.
خرید دو کتاب با بن دانشجویی
محمد زربخشیان دانشجو هم گفت: بنی هم که در اختیار ما قرار گرفته بن دانشجویی است که با آن دو کتاب هم تهیه کرده ام.
او درباره امکان خرید مجازی کتاب از طریق بن نیز در این باره که خرید مجازی را تجریح می دهید یا حضوری و فیزیکی را؟ گفت: بستگی دارد برخی روزها شاید کتابی را که می خواهم پیدا نکنم و در آن موقع از طریق مجازی خرید می کنم اما خرید مجازی زحمت کمتری دارد.
یک شهروند دیگر هم گفت: نمایشگاه بودن خیلی بهتر است چون حضور فیزیکی دارد و کتاب ها را می بیند بهتر است. با این که نمی دانستم چنین شرایطی وجود دارد؛ کتاب هایی را هم که در پس ذهنم بود دیدم و برایم خیلی خوب بود.
بهنام نیک مرام حسابدار بازنشسته ادامه داد: در مجازی هم می تواند چنین اتفاقی بیفتد اما خرید فیزیکی خیلی بهتر است. حال و هوای نمایشگاه بهتر است و قسمت هایی که پادکست تولید صدا را می توان دید تنوع بالایی دارد. تنوع کارها خیلی بیشتر است و این که از نزدیک شاهد کارها هستید، خیلی لذت می برید. همچنین دیدن مردمی که مشتاق و اهل کتاب هستند، جاذبه خاصی دارد.
مدیر عالی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام از مشهد هم گفت: پیامک های بن خرید کتاب برای ما ارسال شده بود. ما از طریق مجازی اقدام به خرید کتاب کرده ایم. وارد سامانه که می شوید کد خریدی برای شما ارسال می شود که با آن امکان خرید کتاب وجود دارد.
حجت الاسلام سیدمحمدحسین دعایی افزود: حضور فیزیکی روح دیگری دارد و با حضور مجازی و خردید مجازی اصلا قابل قیاس نیست. بنابراین این دو را نمی شود جای هم تعریف کرد. هر کدام فضای خودش را دارد.
سینا کریمی دانش آموز هم می گوید: از بن خرید کتاب اطلاعی نداشتم. دوست داشتم به نمایشگاه بیایم. دوست دارم کتاب ها را ببینم و آنچه دوست دارم را تهیه کنم. این که خودم خوب ببینم و کتابی که دوست دارم را تهیه کنم.
بن استادان و طلاب ۵۰۰ هزار تومان
شمس الحق دامنی یک شهروند دیگر از ایرانشهر سیستان و بلوچستان هم گفت: از بن خرید کتاب در نمایشگاه اطلاعی داشتم اما زیاد نبود. این بن ها برای مدرسان، استادان و طلاب هم ۵۰۰ هزار تومان بود.
دبیر آموزش و پرورش افزود: چون خودم از قبل تهران بودم خرید فیزیکی را ترجیح دادم و این که به نمایشگاه بیایم. اگر چه خرید مجازی برای افرادی که در راه دور هستند خیلی بهتر است اما من دوست دارم حضور فیزیکی داشته باشم.
ملیحه جامه دار پزشک هم گفت: ترجیح من این است که از نمایشگاه به صورت حضوری خرید کنم. چون در زمان هایی در خانه نیستم هماهنگی برای دریافت خرید کتاب سخت است و ترجیح می دهم حضورا خرید کنم.
حمید مقتصدی شغل آزاد هم گفت: از بن خرید کتاب اطلاعی نداشتم و در اینجا مطلع شدم. در صورتی که بن را تهیه کنم حضور فیزیکی در نمایشگاه و خرید کتاب را ترجیح می دهم. مجازی هم حسن هایی دارد. وقتی بخواهم مجازی خرید کنم کتاب های مد نظرم را می توانم خردید کنم. اما در حضوری یک سری کتاب ها را هم که خیلی مفید است می توانم تهیه کنم.
او افزود: اطلاع رسانی در خصوص بن و در اخبار و تلویزیون و رادیو خیلی کم. در شبکه های مجازی هم اطلاع رسانی کم بود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) درحال برگزاری است. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا کرده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰