تاکید بر حل‌ و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق گفت‌ وگو در بیانیه نشست وزرای خارجه بریکس

تهران- پایگاه خبری فرا وحدت- وزرای خارجه بریکس در بیانیه پایانی نشست دو روزه خود که با حضور وزرای خارجه پنج کشور عضو و نمایندگان کشورهای شریک در ریودوژانیرو برگزار شد بر تعهد خود به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی از طریق گفت‌ وگو و دیپلماسی تاکید کردند.

کد خبر : 6279
تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404 - 2:09
تاکید بر حل‌ و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق گفت‌ وگو در بیانیه نشست وزرای خارجه بریکس

به گزارش بامداد چهارشنبه پایگاه خبری فرا وحدت به نقل از تارنمای تی وی بریکس، در بیانیه وزرای خارجه بریکس با تأکید بر تعهد اعضا به تقویت همکاری‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، آمده است که این گروه صدای کشورهای در حال توسعه است و اعضای آن خواستار افزایش نقش خود در ساختار سازمان ملل به‌ ویژه در شورای امنیت هستند.

در این بیانیه همچنین بر گسترش استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بین‌المللی و توسعه سیستم‌های پرداخت مستقل تأکید شده و آمده است: وزرای خارجه بریکس بانک توسعه جدید (NDB) را به‌ عنوان ابزاری مهم برای تأمین مالی اقتصادهای نوظهور به رسمیت شناخته و از انتخاب مجدد دیلما روسف به ریاست این بانک حمایت می‌کنند.

در بخش دیگری از بیانیه وزرای خارجه بریکس با اشاره به محکومیت همه اشکال تروریسم به ویژه حمله ۲۲ آوریل (دوم اردیبهشت) به سوی گروهی از گردشگران در منطقه توریستی پهَلگام واقع در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر در کشمیر هند و تاکید بر ضرورت تقویت همکاری‌های ضد تروریستی آمده است: وزرای خارجه بریکس همچنین بر اهمیت فضای مجازی امن، لزوم دسترسی آزاد به اطلاعات و استفاده صلح‌آمیز از فناوری‌های نوین تأکید می‌کنند.

وزرای خارجه بریکس در این بیانیه همچنین با حمایت از ابتکارات مشارکت اعضای بریکس برای احیای زمین و اتحاد جهانی علیه گرسنگی و فقر، خواستار تقویت روابط اعضا در حوزه کشاورزی برای تضمین امنیت غذایی جهانی شدند و پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه بریکس در زمینه تجارت، تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار را مطرح کردند.

به نوشته تارنمای تی وی بریکس، این نشست مقدمه‌ای برای اجلاس سران بریکس است که قرار است تیرماه سال جاری (۲۰۲۵) در ریودوژانیرو برگزار شود.

به گزارش پایگاه خبری فرا وحدت، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بنیانگذاران بریکس هستند و عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و ایران نیز به آن پیوسته‌اند.

بریکس همچنین ۹ کشور شریک به عنوان اعضای وابسته از جمله بولیوی، کوبا، بلاروس، مالزی، نیجریه و قزاقستان دارد.

بریکس از زمان تاسیس پس از جنگ جهانی دوم، برای نمایندگی بیشتر جنوب جهانی در سازمان‌های چندجانبه و تقویت همکاری میان کشورهای در حال توسعه و نوظهور تلاش کرده است.

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.